Nieuws

buro stek X Comedytunes

buro stek en Comedytunes bundelen hun krachten en gaan per direct samenwerken. 

Daarmee wordt Comedytunes de grootste aanbieder van line-up shows in het land. In de ruim 100 shows in vele theaters en poppodia brengt Comedytunes afwisselende line-ups van bekende namen en opkomende comedytalenten. 

De herkenbare huisstijl van Comedytunes wordt uiteraard behouden. En daarom krijgt ook de organisatie een eigen karikatuur 😉
De line-ups voor volgend seizoen worden in juni gemaakt.

Alle boekingen lopen via buro stek.

www.comedytunes.nl 

 

Nienke Helmink vanaf 1 juni aan de slag als tourneeplanner bij buro stek

Eindelijk mag het naar buiten gebracht worden. Per 1 juni treedt Nienke Helmink in de functie van tourneeplanner bij buro stek. Na 17 jaar maakt Nienke de stap naar de andere kant van de boekingstafel! Wij kijken er zeer naar uit. 

 

Vlaamse Erik van Looy komt met zijn theatervoorstelling 'Verslaafd!' naar Nederland

'Verslaafd!' is de eerste theatershow van Erik van Looy waarin hij openhartig vertelt over de verslaving waar hij al heel zijn leven mee worstelt; zijn verslaving aan filmsterren. Sappige verhalen, mooie anekdotes en geweldige fragmenten: we komen echt álles te weten over Erik, zijn films, zijn vaak waanzinnige ontmoetingen met filmsterren en... ...de smaak van haarlak.

In januari 2024 is Erik van Looy ook in de Nederlandse theaters te zien met zijn voorstelling Verslaafd! In De Kring, Roosendaal en Scheldetheater, Terneuzen zijn vanaf heden al kaarten te bestellen. 
Meer informatie is te vinden op de website van Erik van Looy.

............................................................................................................................................................

Kerstshow Op Sterk Water dit jaar met Grote Ster!

Neem twee stevige houten dragers en bevestig hierop een prachtige ranke den. Lampjes erop en versieren naar eigen inzicht. Zie hier: het concept van de nieuwe kerstshow van Op Sterk Water! Dit jaar vieren de improcomedy specialisten, Dave Luza en Daniel Koopmans, de gezelligste tijd van het jaar met een gast: (kerst-)steractrice Elisa Beuger. Bekend van allerlei dingen. Google maar even. Dus die ouderwets kneitergrappige improcomedy, maar dan met een gouden randje. 

Dat wordt champagne nippen in plaats van goedkope wijn, oesters slurpen in plaats van fondue en het Waldorf Astoria hotel in plaats van de Roompot in Zeeland. Deze december maand te zien in de theaters! Kaarten: www.opsterkwater.nl

 

Christian van Eijkelenburg ontvang Stijgend Applaus Stipendium 2022

In een unaniem besluit van de VSCD-jury is besloten om het Stijgend Applaus Stipendium 2022 toe te kennen aan Christian van Eijkelenburg. De jury zei hierover:

Christian heeft een gedetailleerde aanvraag ingediend, die van alle kanten ambitie ademt. Drift moet een voorstelling worden over tegenstellingen binnen de menselijke natuur. We willen geliefd zijn en onderdeel vormen van een groep, maar ervaren tegelijk verlangens en gevoelens die niet lijken te passen bij de heersende sociale conventies. Hoe ga je daarmee om?

De jury vindt dat een spannend uitgangspunt en ook de beschreven vorm spreekt tot de verbeelding. Christian denkt voorbij het traditionele decor. Hij wil niet alleen projecties inzetten, maar zichzelf onderdeel maken van deze visuele wereld. We zijn erg benieuwd naar de wisselwerking tussen techniek en speler.

De VSCD-jury heeft deze feestelijke gebeurtenis op 3 november 2022 in Theater Bellevue samen met Christian gevierd en hem de cheque overhandigd. Benieuwd naar Christian of zijn voorstelling? Klik hier

............................................................................................................................................................

Evi Hansen sluit zich aan bij buro stek

De samenwerking tussen Evi Hanssen en buro stek is officieel. Dit seizoen gaat Evi de theaters in met haar eerste soloproductie "Sinds ik niet meer drink". Een voorstelling gebaseeerd op haar zeer succesvolle boek wat onder dezelfde titel werd uitgebracht en waarvan inmiddels meer dan 20.000 exemplaren zijn verkocht. 

Herkenbare situaties, verrukkelijke anekdotes en genante momenten worden afgewisseld met wetenschappelijke inzichten over dat gezellige glas in de hand. 

De première staat op dinsdag 10 januari 2023 in Theater de Veste in Delft. Ook in 2023 - 2024 speelt Evi deze productie in de theaters.

............................................................................................................................................................

buro stek is de nieuwe naam.

Afgelopen week heeft het theaterbureau waar artiesten zoals Rob Scheepers, Maartje en Kine, Thijs Kemperink, Martijn Kardol, Tobi Kooiman, Chris Verlaan, Grof Geschud, Christian van Eijkelenburg, Anuar, Op Sterk Water, Evi Hanssen, Roek Lips, Erik Krikke, Lieven Scheire en meer aangesloten zijn, haar naam veranderd in buro stek. 

Buro stek richt zich op humor en kennis. Het is de plek waar nieuwe concepten, nieuwe ideeën en nieuwe talenten zich kunnen ontwikkelen en uitgroeien tot iemand of iets met stevige wortels in het theaterlandschap. Het is een fris en nieuw jasje waarin het voormalige TVB Theater een fijne stek biedt voor artiesten en daarbij zich focust op het doorgroeien en ontwikkelen van onze artiesten en producties. 

Blijf ons volgen op de sociale media! 

............................................................................................................................................................

Anuar sluit zich aan bij buro stek.

De Utrechtse stand-up comedian Anuar is de bedenker van het format de Ramadan Conference. Zijn shows kenmerken zich door herkenbaarheid, hilariteit en een mix van nostalgie en actualiteit.

Anuar is naast stand-up comedian ook schrijver voor diverse televisieprogramma’s en auteur van diverse boeken. Misschien ken je Anuar zelfs als de eerste comedian uit Nederland die de voorpagina haalde van het gerenommeerde Amerikaanse Dagblad The New York Times.

............................................................................................................................................................

Christian van Eijkelenburg sluit zich aan bij buro stek.


Christian van Ejkelenburg vormde van 2015 t/m 2021 het theaterduo De Fransse Eijkel samen met Sanne Franssen.
Na mooie successen te hebben geboekt wordt het tijd om toe te geven aan zijn eigen innerlijke driften en zal hij vanaf september 2022 de theaters bestormen met zijn eerste solovoorstelling ‘Drift’.

Op zaterdag 14 januari 2023 gaat Christian in première met ‘Drift’ in De Goudse Schouwburg.

............................................................................................................................................................

Wereld Autisme Dag: cabaretier Chris Verlaan treedt op in Boom Chicago

Cabaretier Chris Verlaan, die zelf ook autisme heeft, treedt op tijdens Wereld Autisme Dag op zaterdag 2 april met zijn voorstelling ‘Man in de Maak’ in Boom Chicago in Amsterdam. 

Tijdens Wereld Autisme Dag wordt overal ter wereld aandacht gevraagd voor autisme. Dit onder meer door bekende gebouwen en monumenten in een blauw licht te zetten. Boom Chicago doet mee met deze dag met het optreden van Chris Verlaan. Het optreden is onderdeel van de activiteiten die Interacting tijdens de jaarlijkse Wereld Autisme Week organiseert om aandacht te vragen voor autisme. 


Chris Verlaan is data-analist, woonachtig in Almere en heeft autisme. ‘Word autist, word autist het is beter dan verkrachter of zelfmoordterrorist’, zong Chris in een uitverkocht Luxortheater in Rotterdam, waarop zowel de jury als het publiek van Cameretten 2018 hem tot winnaar kroonde.

.............................................................................................................................................................

 

Rob Scheepers krijgt eigen comedy club in het Parktheater Eindhoven

In reactie op de maatregelen die de regering gisteren bekend maakte, zal Rob Scheepers zijn nieuwjaarsconference in aangepaste vorm spelen in het Parktheater in Eindhoven.  Het toneel van de Hertog Jan Zaal van het Parktheater wordt omgebouwd tot comedy club. De shows vinden plaats tussen 27 december 2021 en 9 januari 2022.

Rob zou zijn Nieuwjaarsconference ‘Scheepers prikt door’ van 5 t/m 9 januari 2022 spelen in dat theater. Door de maatregelen, waarbij de theaters tot 14 januari open kunnen blijven tussen 05.00 – 17.00 uur op 1,5 meter, is er een nieuw plan bedacht en gekozen voor een andere setting voor het publiek. In plaats van in de zaal zit het publiek op het toneel van de grote zaal van het Parktheater, dat is omgebouwd tot een comedy club. De shows vinden plaats in de middag om 13 uur én om 15.15 uur tussen 27 december 2021 en 9 januari 2022. Door deze setting krijgen bezoekers een andere beleving en mogen drankjes mee de zaal in.

"Waarom ik tóch optreed? Ik kan de bezoekers straks 75 minuten lang uit hun coronachagrijn trekken. Ze weer ouderwets laten bulderen van het lachen. Tuurlijk doe ik dat als ik de kans krijg. Daarvoor ben ik ooit het podium opgestapt….", aldus Rob.

..........................................................................................................................................................

 

Goed ontvangen premières Grof Geschud en Tobi Kooiman 

De programma's waarmee buro stek-artiesten Tobi Kooiman (‘Best Of’) en Grof Geschud (‘Broeden’) afgelopen woensdag 17 november in première gingen, zijn goed ontvangen door de pers.


De pers over ‘Best Of’

‘De inkijk die we krijgen in dat slimme, bijzondere hoofd van hem is origineel en grappig (…) Ik hoop dat die kinderen er komen. Omdat ik mij nu al kan verheugen op de programma’s die dat gaat opleveren.’ (Theaterkrant) 
Wat een verfrissende wind laat Tobi Kooiman waaien (…) Hoewel je voor een ‘Best of’ een aantal ‘hits’ moet hebben gehad, zijn die er met deze eerste voorstelling nú al in overvloed’ (★★★★★Cabaret.nl)


De pers over ‘Broeden’:


‘Uit elkaar of niet, de schoonheid waarmee zij hun breuk analyseren is van een verfrissende, allegorische klasse.’ (Theaterkrant)
‘In hun spel laten Van Velden en Severins zien dat ze het metier beheersen.’(★★★NRC)
‘Fris en bloemrijk’ (★★★★De Standaard)
‘De magie mag dan wel uit de liefdesrelatie zijn, op scène werkt ze absoluut verder’ (★★★★Concertnews)


..................................................................................................................................................................

buro stek breidt het team uit met Cameretten-directeur Merel Mathey

Directeur van het Cameretten festival Merel Mathey zet vanaf januari 2022 haar carrière voort bij buro stek. Merel zal zich bij buro stek gaan richten op de doorontwikkeling van het bedrijf vanuit haar organisatorische en juridische kennis. Daarnaast zal ze Stichting Theatermakers en Publiek verder vormgeven. 

“Ik ben zeer verheugd met de komst van Merel. Merel past perfect binnen ons team en door haar grote organisatorische en juridische kennis is ze direct van toegevoegde waarde. Daarnaast kunnen we eindelijk gestalte geven aan de diverse creatieve en strategische plannen,  waarop zowel buro stek als Merel al langer broedden.”, aldus Ruben Tiemersma.

Door haar stap naar buro stek bouwt Merel na de komende Cameretten editie haar werkzaamheden af. Wel blijft ze nog betrokken om de verhuizing van het festival naar Den Haag in goede banen te leiden en om een zorgvuldige overdracht te garanderen.


“Met deze stap naar buro stek kan ik mijn juridische hart weer op halen. Daarnaast zie ik ook op strategisch en organisatorisch vlak mooie kansen en uitdagingen om samen met het team bij te dragen aan een stimulerende omgeving voor artiesten om zich te kunnen ontwikkelen en hen uit te dagen. Het vertrouwen dat ik reeds heb gekregen en de bereidheid om samen te willen bouwen voelen als een warm bad. Met veel plezier kijk ik uit naar wat de toekomst gaat brengen.“, aldus Merel

buro stek is al jaren een betrouwbare partner voor vele artiesten, theaters en bedrijven. Het team achter de schermen krijgt ook stap voor stap steeds meer vorm. Merel treedt, net als Imke van Deelen, toe tot de Raad van bestuur van buro stek. Eén van de kernwaarden van het bedrijf is de lancering en doorontwikkeling van nieuw (cabaret)talent. Een kernwaarde waar buro stek zich met de komst van Merel nog meer op zal focussen. Merel is bereikbaar via merel@buro-stek.nl

Op naar de toekomst vol mooie, nieuwe plannen en fijne voorstellingen!
.........................................................................................................................................................

Release tweede album 7even Bridges ‘Million Voices’

7even Bridges, met Afghanistan veteraan Erik Krikke in hun gelederen, brengt het album 'Million Voices’ uit.

'Million voices’ zal ook te horen zijn in de nieuwe theatertournee ‘Keihard Opstaan’ van de band, waarin Erik vertelt over de volgende fase in zijn leven. Want zijn ‘struggle’ gaat door. De theatertournee gaat in februari 2022 van start.

............................................................................................................................................................

Jan Willem van Bokhorst neemt afscheid van zijn rol als impresario in het theatervak en vertrekt bij buro stek.

Jan Willem gaat zich volledig richten op zijn klimaatgerelateerde ondernemingen Bureau 8080 en Oscar Circulair.
Aan een 20-jaar durende samenwerking van studiegenoten kwam vorige maand een einde.


Ruben Tiemersma:
"Aan al het goede komt een eind. Ik kijk vol trots terug op een 20-jaar durende samenwerking met Jan
Willem. We begonnen als samenwerkende studiegenoten en eindigen beide als directeur van
geweldige bedrijven. Iets wat ik 20 jaar geleden niet had kunnen bedenken toen we onze eerste
comedy show programmeerden in De Madser in Arnhem-zuid."


Deze stap sluit aan bij de ambitie van beide partijen. Jan Willem heeft een aantal jaar geleden
aangegeven in de toekomst buro stek te willen verlaten. Daarop hebben de aandeelhouders van
buro stek al een koerswijziging ingezet en sindsdien vormt Ruben Tiemersma de directie.
Dit is het juiste moment om elkaar los te laten. buro stek is, ondanks de crisis en mede dankzij Jan
Willem, een gezond bedrijf en gaat verder op de ingeslagen weg.


Jan Willem van Bokhorst:

"Ik ben geen impresario meer. 20 jaar heeft de samenwerking met Ruben Tiemersma geduurd volgend op ons afstudeerproject.

Van jongerencentrum De Madser in Arnhem-Zuid tot meerdaagse bespelingen in Koninklijk Theater Carré
en werkelijk elk podium in elke uithoek van Nederland dat daartussen ligt.
Impresario zijn bracht me langs alle mogelijke podia in steden en dorpen in Nederland, langs verre
buitenlanden van Azië tot Amerika, langs de rechtbank en de begraafplaats, langs bedrijfskantines,
tv-studio’s en festivals. Maar nog interessanter: ik leerde over mensen. Ik zag de ontembare drang
om op een podium te willen staan, de brandende ambitie, het ruwe talent, het (glorieus) falen, de
bittere teleurstelling en het grote succes!
Ik werkte met muzikanten, cabaretiers, dansers, schrijvers, verhalenvertellers en meer. Allen toonden
moed, de bereidheid om te falen, standvastigheid en kozen voor de liefde voor het podium. Telkens
weer. Totdat het lukte. Of niet.
Ik heb enkele jaren geleden de keus gemaakt mijn werkzame leven te richten op het klimaat.
Met Bureau 8080 werken we aan de verduurzaming van binnenstedelijke gebieden waar we een
belangrijke rol zien voor de culturele en creatieve sector (www.bureau8080.nl).
buro stek laat ik met een gerust hart achter me. Dat is in goede handen van Ruben Tiemersma en
Johnny Quidé en natuurlijk een fantastisch team met wie we in gezamenlijkheid de heftigste stormen
van de coronacrisis het hoofd hebben geboden.
Till we meet again, Jan Willem van Bokhorst"


Met medeaandeelhouder Johnny Quidé en een fantastisch team gaat buro stek een mooie
toekomst tegemoet. Jan Willem zal vast en zeker nog wel voorstellingen komen bezoeken. Alleen
moet hij nu wel eerst even een kaartje kopen voor hij naar binnen mag 😉.

...........................................................................................................................................................