The School of Life (theatercollege)

The School of Life trekt vanaf maart 2022 voor het eerst door het hele land met de tour van de tour van het theatercollege ‘Dit heb je niet op School geleerd’, waarin School of Life docenten Martijn de Rijk en Reine Rek voor de groep staan.  

Met deze voorstelling zetten ze mensen aan het denken over die onderwerpen die uiteindelijk echt de kwaliteit van het leven bepalen: werk, vriendschap, liefde, geld, familie en meer. Voor één avond wordt het theater omgetoverd tot school. Terug in de schoolbanken onderzoekt deze voorstelling welke verwachtingen het publiek van het leven heeft en waar ze vandaan komen. Publiek leert over de ideeën van grote denkers uit het verleden en heden en komt erachter wat ze hier nu mee kan. Er is nu eenmaal zoveel dat we niet op school hebben geleerd.

Over The School of Life:

Bij The School of Life denk je na over de belangrijkste onderwerpen uit je dagelijkse leven. Inzichten uit 2500 jaar cultuur en wetenschap helpen je een wijzer en mooier leven te leiden. The School of Life is (online) zeer populair - met een YouTubekanaal met meer dan 7 miljoen abonnees - en heeft het locaties over de hele wereld

Over docenten Martijn de Rijk en Reine Rek:

Martijn de Rijk is filosoof, acteur, schrijver en regisseur. Hij is zeven jaar verbonden geweest aan het Noord Nederlands Toneel en is daarna als acteur werkzaam geweest voor onder andere Toneelgroep Amsterdam, Laura van Dolron en Theater het Amsterdamse Bos. In 2013 rondde hij een masterstudie Wijsbegeerte af aan de Universiteit van Amsterdam.

Reine Rek is spreker, coach, programmamaker en docent aan The School of Life. Ze heeft gestudeerd aan de Universiteit van Humanistiek en heeft zich gespecialiseerd in praktische filosofie.

www.theschooloflife.com/amsterdam