Fuad Hassen

‘Vogelvrij’ is het vierde avondvullende cabaretprogramma van Fuad Hassen. Fuad valt op door zijn toegankelijke, laid-back comedy stijl. Het publiek is op zijn gemak bij Fuad en toch weet hij rake klappen uit te delen. Ook weer nu, in zijn programma ‘Vogelvrij’.

Ook de pandemie heeft Fuad aan het denken gezet. Wat als vanzelfsprekend werd gezien bleek ineens niet meer te mogen. Nu de maatregelen zijn verdwenen vraagt Fuad zich af of we échte vrijheid wel aankunnen. Zijn wij als volk niet al te veel gedomesticeerd? Want als je het gewend bent om via een app een volledige maaltijd thuisbezorgd te krijgen, wordt het vangen van een kip voor je avondeten ineens een heel ander verhaal… 
Daar sta je dan. In je zelfgemaakte kleding. Met een kip in je hand. Onder een afdakje. Onbeschermd. Vogelvrij.

Een echte stand-up show, die Fuad de ruimte geeft om een show te maken zoals hij dat echt wil. Op zijn manier en 'Vogelvrij', soms in clubsetting en soms in de reguliere theaterzaal gespeeld.
Zoals het Dagblad van het Noorden al schreef “Houd Hassen in de gaten”.

Over Fuad

Fuad werd geboren in Asmara (Eritrea) en vertrok op 5-jarige leeftijd naar Nederland om tijdens carnaval aan te komen in Den Bosch. Met zijn innemende persoonlijkheid en gulle lach weet hij iedereen voor zich te winnen.
In 2006 waagde hij zijn eerste stappen op het stand-upodium, en met succes! Twee jaar later won Fuad met grote overmacht de jury- en publiekprijs van de Culture Comedy Award 2008. "Fuad heeft bravoure en is een goede verteller" aldus de jury. Ook was hij een van de finalisten van Cameretten 2013.

Inmiddels is Fuad ontdekt door VARA HumorTV, speelt hij veelvuldig door heel het land en daarnaast is Fuad ook een veelgevraagd presentator op diverse festivals. In seizoen 2022/2023 komt hij met zijn nieuwe programma ‘Vogelvrij’

De pers over Fuad

“Opnieuw valt het op hoe snel, hoe soepel en hoe effectief hij een zaal weet in te pakken.” (DvhN)

“…smaakvol, charmant en zonder verwijten. Hij heeft zelfs al snel de lachers op zijn hand” (Theaterkrant)

“Fuad verstaat de kunst zijn fantasie lekker te laten ontsporen.” (Volkskrant)

"Fuad Hassen (…) opnieuw een rustige, beheerste verteller, die goed is in het uitspelen van komische situaties en bovendien echt iets te vertellen heeft” (NRC)

“Houd Hassen in de gaten” (Dagblad van het Noorden)

Prijzen

  • Finalist Cameretten 2013
  • Winnaar jury- en publieksprijs Culture Comedy Award 2008

Fuad op TV

Fuad was te zien in het BNN programma 'Rare Jongens' op NPO3 en was in 2019 zijn wekelijkse item bij 'Is er een dokter in de zaal' op RTL4 zien. 

www.fuad.nl

Programma's

Vogelvrij (vanaf 2022)

Remmende Voorsprong (2019-2020)

Held (2017-2019)

Pareidolia (2013-2016)

Clips

volg buro stek op:

facebook twitter instagram linkedin youtube