Erik Krikke & 7even Bridges (muziektheater)

Over Erik Krikke & 7even Bridges: 

Erik Krikke werd als militair in de zomer van 2007 uitgezonden naar Kandahar, Afghanistan om daar als operatieassistent te gaan werken in het NAVO ziekenhuis op de militaire vliegbasis. Vanuit zijn functie het hoogst haalbare en meest interssante werktechnisch gezien, maar voor hem als mens vernietigend. Na terugkomst in Nederland bleek het litteken veel te groot en Erik kreeg last van PTSS. Pas na jaren erkende Erik dat hij hulp nodig had. Letterlijk schreef Erik zijn traumatische ervaringen van zich af en dat resulteerde in het boek 'Operatie geslaagd'

​Inmiddels lacht het leven Erik weer toe. Zijn boek heeft veel mensen aangegrepen en daaruit voort is de muziektheatervoorstelling met dezelfde titel geboren. Daarin vertelt Erik zijn persoonlijke verhaal op indrukwkkende wijze en dat als niet theatermaker. Daarbij wordt Erik ondersteund door zijn band 7even Bridges, waarvan Erik ook een van de zangers is.

Het is tijd voor een tweede theatershow van Erik Krikke & 7even Bridges. Het indrukwekkende debuut ‘Operatie geslaagd’ waarin Erik een voor velen moeilijk onderwerp als PTSS bespreekbaar maakte oogstte veel lof. Van programmeurs, veteranen, familie van veteranen en alle lagen van de defensieorganisatie tot aan de minister aan toe zagen ‘Operatie geslaagd’.

In de zomer van 2018 kwam het album ‘#breakthesilence’ uit waarop de theatershow gestoeld was. In 2022 worden de Invictus Games in Den Haag gehouden, waarbij ‘Invincible’ van 7even Bridges het lijflied van Team NL is.

Een mooi moment om een nieuwe muzikale theatertournee ‘Keihard Opstaan’ vorm te geven, gebaseerd op het gelijknamige nieuwe boek (welke uitkomt in januari ’22) en het nieuwe album welke in september 2021 uitkwam.

 

Invincible:
Invincible is het officiële lijflied van het Dutch Invinctus Games Team 2022. Het is een eerbetoon aan alle fysiek of mentaal gewonde en zieke (ex-) militaireln. De opbrengsten van de single worden gedoneerd aan Team NL. De Invictus Games worden van 16 t/m 22 april 2022  in Nederland georganiseerd. 

7even Bridges bestaat uit:
- Bas Rysavy (akoestische gitaar en vocals)
- Danny Rysavy (vocals)
- Erik Krikke (vocals)
- Fondy Hartman (gitaar en vocals)
- Gijs Pelgrom (drums en vocals)
- Marcel Peters (basgitaar en vocals)
- Marijn Meijer (piano, viool en vocals)

www.operatiegeslaagd.nl